Yaban Mersininin Antibiyotik Özelliği

Yaban Mersininin Antibiyotik Özelliği

Yaban Mersininin Antibiyotik Özelliği

Yaban Mersininin Antibiyotik Özelliği

Yaban mersini, insan sağlığı üzerinde son derece etkili bir meyvedir. Farklı hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılan bu meyve, kan şekerini bile düzenlemektedir, Yaban mersininin antibiyotik özelliği bulunmaktadır. Doğal antibiyotik özelliği olan bu meyve, idrar yollarını temizlemektedir. İdrar yollarında E. Coli olarak isim verilen bir bakteri neden olmaktadır. Bakteri idrar yoluna yapışmakta ve bunun sonucunda da idrarla da vücuttan dışarı atılamamaktadır. Sonuçta da idrar yollarında hastalığa neden olmaktadır. Yaban mersini, antibiyotik özelliği sayesinde idrar yolunu bu tehlikeli bakteriden çok kolay bir şekilde temizlemektedir. Yaban mersininin yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çayın ishal giderici özellik taşıdığı bilinmektedir. Özellikle yaban mersini çayı, bayanların özel günlerindeki olumsuz etkiyi azalttığı ve düzene soktuğu da bilinmektedir. Bu meyvenin vücudu kanserden de korumaktadır. Anti kanserojen ve antioksidan özelliğe sahip olan yaban mersini, yağlı bileşiklerin de vücuttan dışarı atılmasını sağlamaktadır. Taze olarak tüketildiğinde kanı temizleyen meyve, kan şekerini düşürmekte ve bağırsak metabolizmasını da düzenlemektedir. Kalp krizi riskini azaltan yaban mersini, kan kolesterolünü de düşürmekte, ayrıca gözlerin gece görüş yeteneğini de artırmaktadır. Yaban mersininin bir başka özelliği de HIV virüsünün tekrarlanma ihtimalini azaltmasıdır. Diyetlerin en sağlıklı bir parçası olan yaban mersini, şeker hastalığı ve miyopluk nedeni ortaya çıkan görüş kaybını da engellemektedir. Gözlerde kılcal damar çatlamasını, kamaşmayı ve gece körlüğünü ortadan kaldırmakta olan meyve, kabızlığı, mide bulantısını da önlemektedir. .
Yaban Mersini Sakinleştirir
 
Yaban mersininin antibiyotik özelliği dışında sakinleştirici özelliği de bulunmakta, varis ve basur olarak adlandırılan hemoroiti tedavi etmektedir. Ağız yaralarını iyileştiren meyvenin, iltihaplar için dezenfektan özelliği bulunmaktadır. Yaban mersini bebeklerde de kullanılabilmektedir. Doğal bir ağrı kesici olan bu meyvenin, özellikle aşı sonrası bebeğe verildiğinde aşının verdiği ağrıyı unutturduğu kanıtlanmıştır. İçeriğinde Meyvenin içeriğindeki bazı maddelerin bebeği enfeksiyonlara karşı etkili bir şekilde korumakta, ayrıca bebeğin bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Bunun yanı sına bebeğin tükettiği besinleri daha çabuk hazmetmesini de sağlamaktadır. Protein miktarı inek sütünden daha az olmasına rağmen içeriğinde olan tüm protein bebeğin dolaşımına geçmekte, bu sayede daha fazla besleyici özellik sunmaktadır. Yaban mersini meyvesi ile beslenen bebeklerde egzama görülme sıklığı daha azdır. Bebeği alerjiye karşı koruyan yaban mersini, son derece sağlıklıdır. Yaban mersininin bebeklere verdiği yarar, erişkinlik dönemine kadar sürmektedir. Yaban mersininin gebelikte de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Besleyici bir meyve olan yaban mersinin kalori ve sodyum içeriğinin düşük olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda, yaban mersininin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkisinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Ancak aşırı miktarda tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Her sebze ve meyvede olduğu gibi yaban mersininin de aşırı tüketilmesi bazı rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Ancak yaban mersininin herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığı da bilinmelidir.