Yabanmersini | Blog

IMG-LOGO
-42 Derecede Şoklamanın Önemi
16 Ekim

-42 Derecede Şoklamanın Önemi

Yaban mersini meyveleri – 42 derecede şoklanmalı ve – 42 derecede şoklayıp – 18 derece muhafaza edilmelidir. Bunun sağlık açısından faydaları son derece fazladır. Günümüzde meyve işleme teknolojisi, ürünlerin fiziksel ve kimyasal bozulmalarını önleyerek hasattan sonra en kısa sürede uzun süreli dayanıklı hale getirmeyi hedeflemektedir ...

Yabanmersini 16 Ekim 2014
Yaban mersini çayı
17 Eylül

Yaban mersini çayı

Karadeniz in doğal florasında bulunan yaban mersini yerel halk tarafından ağustos ayının son haftası gibi toplanıp reçel ve pekmez yapıp kışın tüketiyorlar bizlerde bu sene doğal olarak toplattığımız yaban mersin lerini doğal yollar ile kurutup müşterilerimizin beğenisine sunduk. Müşterilerimiz yabani yabanmersini kurusunu genelde çay olarak tüketiyorlar ve gerçekten çok lezzetli.Ama lezzetinden ziyade şifa kaynağı olması çok daha önemli...

2014 Hasatımız
31 Temmuz

2014 Hasatımız

Avcı Gıda ailesi olarak ilk hasatımızı yapmanın heyecanı içerisinde sabahın ilk ışıkları ile bahçeye giriyoruz. Onca emek pnca para onca sabrın sonunda ilk meyveleri avucumuzun içerisinde görmek inanılmaz bir duygu....

Lütfen Dikkat!! Yaban Mersini karmaşası!!
21 Mayıs

Lütfen Dikkat!! Yaban Mersini karmaşası!!

Kuru yemişçilerde ve aktarlarda cranberry leri ( turnayemişi)yıllardır yaban mersini diye satıyorlar!Yaban mersini meyvesini diyabet sorunu olan insanlar sürekli  tüketirler.Cranberry ler yapısı gereği acı oldukları için kurutma esnasında şeker ile veya glikoz ile tatlandırıldığı için diyabet sorunu olan insanlarda çok ciddi sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır.Cranberry lerin üretimi ülkemizde yapılmamaktadır raflarda gördüğünüz ürünlerin hepsi yurt dışından ithal edilmektedir...